"Anna leipoo", sannoo vanha kansa. Noo, mie olen ollu vähän toisjaksosenna pitkhään ja emmä ees sitä piparitaikinaa ole saahneet aikaseksi. Ko päivän sinnittellee pystössä töissä, niin illat on menny sitten voimia kerätessä enämpi makkuuasennossa. En ees kuntosalila ole päässy käyhmään.

Eileten olin koulutuksessa Kirstin kansen Torniossa. Koulutus oli ok - ei loistava, mutta ei pahakhaan. Ja automatkat saima parantaa maailmaa Kirstin kansen. Ei ole ollu aina herkkua senkhään elämä, ehei.

Romakka-Minna tässä kyseli, mitä Annile kuuluu ja mie sanoin, että piika on hoksanu, että aupparointi sielä, minne heinäkuussa lähti, ei ole sen unelmapaikka eikä -homma. Että välistä on hyvinki ikävää. Minna käski sanoa, että elämä on välistä ikävää, oli missä hyvänsä. No niin on, mutta enimäksheen soon oikheinki mukavaa.

Facebookin kautta törmäsin hyvhään kirjotuksheen. Soon jonku poliitikon kirjotus, mutta olkhoot. Siinä oli asiaa. Paskaduunit ja marisevat maisterit. Mie olisin itte voinu lisätä siihen semmosen pointin, että työnantaja ostaa työntekijältä paitti jonkumoista työpanosta, myös aikaa. Eli työnantaja maksaa siittä, että työntekijä on käytettävissä tietyn ajan päivästä - olkhoon nyt sitten mihin vain homhaan. Semmonen näkökulma auttaa mulla niinä aamuina ko tympii lähteä. Onneksi niitä on vähän vähempi - noon enimäksheen justhiis silloin ko on vähän toisjaksonen ja kläpitten kansen häätys olla täysskarppi koko päivän. Häätys, periaatheessa :-). Mutta toisjaksosenna helpottaa ko aattelee, että olen mie kuiten paikala.

Maanantaina olima Akun kansen partiomessussa. Siniristilippua en pystyny laulamhaan, itku tuli pienestäki yrityksestä. Oma osansa oli sillä pääle puskevalla flunssala, joka vasta nytten rupeaa helpottamhaan. Jokhaan viikonlopuksi tulis kunthoon.

Viralinen päivän pittuus on 2 tuntia ja 38 minuuttia. Koska on aika lauhaa, on myös aika pilvistä ja se tekkee kelit entistä sinisemmiksi. Ihanaa pistää kynttilhöin tulet, kääriytyä vilthiin sohvan nurkhaan ja ottaa hyä romsku kätheen. 

Lopuksi pieni Viuhti.

1291901895_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Enhään 19 yötä, niin piika tullee!