- ja hämärtyvät illat auringonlaskuihneen. Pikkuhiljaa mieli alkaa olla kypsä töihinmenhoonki.

Tässä joku flashbacki meän reisusta.

"Puuhamaa on paras paikka, Puuhamaa on iloinen. Puuhamaassa vietät vaikka koko päivän kesäisen. Sellainen on Puuhamaa."
Puuhamaahan oli 75 kilsaa Päiväkummusta, ei paha ollenkhaan. Keli suosi: ei ollu liika kuuma, vaikka aurinko paistoki. Ennen uimista kokkeilthiin kuivan maan aktiviteetteja. Sieltä löyty esim. parikymmentä maahan kiinnitettyä tramppista. Mie mietin, jotta miten ihmeessä niissä voipii pomppia nuin maassa, mutta niissä oliki jokhaisen alla kuoppa, niin että kyllä se verkko pysty aivan hyvin sinkumhaan alaskäsinki.

Paras kuivan maan aktiviteetti Akun mielestä oli kuitekki minigolf. Sitä se palas kokkeihleen aina uuesthaan ja uuesthaan.

Syömisen jälkhiin mie sitten vein sen sinne uihmaan, ko Maikku ensin kävi aukasemassa meile auton ovet, että saima uimakampheet otettua. Eemilillä oli vielä moooooonta asiaa kuivalaki maala kokkeilematta, niin että net tulit sitte paljota myöhemin uimapuolele. Met kerkesimmä olla sielä yli kolme tuntia.

 

1281107153_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Siinäpä sitä Suomen suurinta ulkovesipuistoa.

1281107140_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Täynä vesipetoja, isoja ja pieniä.

Mie en menny uihmaan, ko mulla oli kassia joka lähthöön evhäihneen päivihneen. Kerkesin kutoa monta kierosta sukkaa siinä Akua vahatessa :-).

 

Puuhamaa on Tervakoskela, Janakkalan kunnassa. Noin 12 kilometriä Riihimäeltä pohjosheen ja n. 20 kilsaa Hämeenlinnasta etehlään. Kävimä takashiin lähtiissä siinä keskustassa kaupassa ja bongasimma mahtavan punasen avoauton. Ei Porsche, mutta Alfa Romeo. En viittiny hakea kameraa sitä varten autosta.

Ko pääsimä takashiin Päiväkumphuun, oliki kello jo kunnioitettavasti melkhein yheksän ja Eemilillä eessä loman jälkheinen ensimäinen hoitopäivä. Ei meinanu tulla uni silhmään :3

Maanantaina met shoppailimma Akun kansen. Ensin se vahtasi illala nauhotetun Star Wars episodi vitosen ja sitten suunathiin Stockmannille ostamhaan Legoja, joita varten sillä oli rahhaa varattunna. Löytyhän sieltä semmonen kuuenkympin lumimiesluolajuttu. Huhhuh.

Stockalla oli muuten jossaki kahvilassa aivan LOISTAVA lounassalaattibaari. Siinä oli silloin pääraaka-aihneeksi joko kannaa tai konjakkimarinoitua lämminsavukirjolohta. Arvaa, kumpaa otin tupla-annoksen (hinthaan kuulu salaattipohjan lisäksi kaks pääraaka-ainetta, lisukheet ja joko siemeniä tai krutonkeja vielä pääle)? Jestas, että oli iso annos ja HYVVÄÄ!

Tiistaina kävimä sitte sielä 3D-elokuvissa. Aku sano, että oikeasti oli joku kohta pelottava - niin että K11 ei ollu  yhthään liitoteltu. Maikku kysy sitä justhiis sitten illala, ja kyllä mie totesin, että liika pelottava vielä Eemilille. Jostaki kohasta, ei tietenkhään koko aikaa. Linnanmäki oli vuorossa elokuvitten jälkhiin. Aku totes Tivolin paremaksi, ko sielä ei tartte jonottaa. Paitti että Vekkulassa se kävi neljästi ja olis varhmaan käyny useammastikki, jos en olis sanonu, että on poislähön aika. Ei muuten yrittänny yhthään vinkua lisäaikaa, mikä kertoo kansen paikan viihyttävyyestä Akun näkökulmasta. Vekkula-käyntien aikanaki kerkesin kutoa monta kierosta sukkaa, vaikka kävin mieki sen kerran läpi Akun kansen, että se näkkee, minkälainen soon.

Keskiviikkona harrastimma maakuntamatkailua. Netistä ko selvittää julkisten kulkuneuvojen aikatauluja ja reittejä, ei ole hetkessä asiat selvilä. Meän piti nimittäin mennä käyhmään Järvenpäässä; muistakko missä Syysvauvoitten kohtaaminen oli silloin v. 2003? Sinne molima nyttenki menossa - sielä oli remontti täyessä höyryssä ja tarjola ilmanen vessanhana bideesuihkhuihneen. Ja miehän olin päättäny käyä sen hakemassa!

Ensin met menimä bussila Koivukylän asemalle, sieltä K-junala etehlään käsin Tikkkurilhaan, josta sitten pohjosheen R-junala Järvenpäähän. Takasi tullessa sama juttu nurikkäsin, mutta bussi (ja reitti) olit erit. Vain aamula lähtiissä kävelytin Akua ensin väährään suunthaan ennen ko älysin, että pannahinen, nyt menhään vääräle pysäkille! Saima kyllä laukkoa, että kerkesimmä sitten oikealle pysäkille ajoissa.

Soon perjantai-ilta ja nurmi on puoliksi leikattu. Aurinko paistaa, lämmintä on uimakeliksi asti. Taiama mennä.

Toivottavasti sinun läpinvahtihuki sujjuu hyvin. Muista ilmotella viikonlopunki aikana ittestästi!

- äiti-