...näyttää aamu tältä.

 

Eilinen oli tosi hyä päivä pihassa touhuamiselle, ko tuuli eikä ollu sääskiä. Mie tykkään ajjaa nurmikkoa, ja hitsit, miten pienestä voi olla kutakuinki onnellinen: siisti nurmikko!

 

On ollu lämmintä ja tarpheeksi kosteaa – kaikki kasuaa. Salaatit on kohta syötävässä kunnossa.

 

Marjat kypsyypi.

 

(Onko tunnistettavissa?)

 

Ja tämä Minetteki yrittää viimein aukoa nuppuhjaan.

 

Akulta äitienpäiväksi saatu ruusu on ruvenu kukkimhaan uuesthaan ja siinä on hullusti nuppuja. Väri on niin erilainen, että pappaki puhutteli sitä.

 

Aku pisti virvelinsä nojjaahmaan hyvhään paikhaan.

 

Kaikki tosihaan kasuaa.

 

Ja mulla on ainaki miljardi tunturiunikon siementä. Halvaiskhaan joku siemeniä?

 

Aapo tuli eilen Akua kattomhaan (vaikka tiesi sen olevan kipeä), mikä oli mukavaa. Akula on ollu tosi tylsä viikko. (Itte se kyllä meinasi, että hän on paljota kohtelihaampi kipeännä ko terhveenä. ”Ko tietää, ettei itte jaksa, on parempi tahtoa kohtelihaasti.”) Pelkoset on ollu Sveitsissä lomala ja Aapo toi Tobleronea, josta Aku ei tykkää. Arvakkaa, kuka söi melkein kaikki. YÄK.

Saunan jälkhiin oli aivan täyellinen keli terassi-istumiselle. Tuuli vielä sen verran, ettei ollu sääskiä. Meinasin kattoa yhen elokuvan, mutta oliki mukavampi istua vain ja vahata Väylää. Vesi ja tuli ja nukkuvat kläpit – niitä voi vahata loputtomhiin.

Yhen aikana yölä kävin kattomassa, tulisko kissat sisäle. Hengitys huurusi! Mittari näytti viittä astetta lämmintä ja tuntu tosi kalsakalta.

 

Jos Aku tuosta kuontuu, lähemä ens torstaina käyhmään Vantaala. Maikku jo soitteli ja kysy, tulemako met. Molen luvanu käyttää Akun Linnanmäelä, jos se halvaa. Tänhään se kyllä jo mietti, olisko sittenki mukavampi käyä jossaki vesipuistossa.

- -

Haittaakhaan, jos siirän sitä Ikean jalkalamppua.

- -